Voorbereiden
Leg voor je met dit recept begint, de boter vast buiten de koelkast. Het is dan fijn en zacht zodra je dit nodig hebt voor het recept.
1. Mengen
Zet een grote kom klaar. Voeg daarin de starter en het water samen. Roer met een spatel tot de starter voor het grootste deel lost komt in het water.
Pak een tweede kom, en voeg daarin de bloem, het zout en het suiker samen. Zorg dat de drie ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg hier vervolgens het melk aan toe, en giet daarna de inhoud van de andere kom, met de starter en het water, in de tweede kom.
Mix alle ingrediënten goed, en maak een geheel van het deeg door dit samen te drukken.
2. Kneden
Haal het deeg uit de kom, en leg op een schoon aanrecht. Het is behoorlijk plakkerig deeg, maar geen zorgen. Dit komt ten goede van de heerlijke bolletjes.
Kneed het deeg voor 10 tot 25 minuten, of tot dat het deeg fijner werkbaar is en minder plakt. Voeg beetje bij beetje het boter toe aan het deeg. Doe dit heel geleidelijk, en kneed telkens goed na dat je een beetje boter toevoegt. Is alle boter geïntegreerd? Top! Pak de bol deeg dan voorzichtig op, en leg deze in de kom. Dek de kom af met een douche kapje of een plastic zak. Laat nu rusten op een plek waar de kamertemperatuur consistent is.
2. Stretch and fold
Tijdens de rust periode van vier uur, voer je vier keer de stretch and fold techniek uit. Wat houdt dit in? Laat het deeg in de kom. Pak 1 kant van het deeg voorzichtig op, maak een beweging waarmee je die kant van het deeg omhoog tilt, en leg dit over de rest van het deeg. Het is een beetje lastig in woorden te omschrijven. Op youtube staan heel veel filmpjes. We raden aan daar eens naar te kijken.
Vier keer de stretch and fold toegepast? Awesome! Tijd om de bolletjes te vormen.
LAAT EEN REACTIE ACHTER
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *