1
Dag 1: 22:00
Voed je starter. Om met een zo actief mogelijke starter te bakken, kun je het best 8 uur later 100 gram starter uit de weckpot halen.2
Dag 2: Tussen 06:00 and 07:00
Mix het meel en het water in een kom, en laat dit voor 1 tot 2 uur autolysen.3
Dag 2: Tussen 07:00 and 08:00
Voeg de starter en het zout bij het meel en het water. Kneed het deeg voor 15 minuten. Dek het deeg af met een douchekapje of plastic zak en laat het op kamer temperatuur rusten voor 8 tot 12 uur. Dit wordt ook wel de 'bulk rise' genoemd.4
Dag 2: Tussen 16:00 and 20:00
Vorm het deeg nu, dek het opnieuw af en laat het de hele nacht in de koelkast staan.5
Dag 3: Tussen 06:00 and 08:00
Wake and bake! Verwarm de oven voor op 250 graden Celcius (met de pan al in de oven). Bak je brood en voila!6
Dag 3: Tussen 06:00 and 08:00
Wake and bake! Verwarm de oven voor op 250 graden Celcius (met de pan al in de oven). Bak je brood (25 minuten met deksel - 20 minuten zonder deksel - oven uit, 20 minuten laten rusten in de oven).