Skip to main content
Ruimtebrood: Hoe NASA Zuurdesembrood Onderzoekt voor Lange Ruimtemissies Brood geschiedenis en feiten

Ruimtebrood: Hoe NASA Zuurdesembrood Onderzoekt voor Lange Ruimtemissies

Stel je voor: verse, knapperige boterhammen, gebakken op duizenden kilometers van de aarde, misschien zelfs op Mars! Dit klinkt als sciencefiction, maar NASA onderzoekt momenteel hoe dit mogelijk zou kunnen worden gemaakt door het gebruik van zuurdesemfermentatie, of zoals het in het Engels wordt genoemd, "sourdough." Deze…
siegfried
augustus 19, 2024
Bruin brood of gekleurd wit brood? De misleiding van de consument Zuurdesem GezondheidBrood geschiedenis en feiten

Bruin brood of gekleurd wit brood? De misleiding van de consument

In een wereld waarin gezondheid en bewust consumeren steeds belangrijker worden, zou je verwachten dat de voedselindustrie transparanter is geworden. Toch brengt de aflevering van Keuringsdienst van Waarde Kort ons iets anders: wit brood dat wordt geverfd om het eruit te laten zien als bruin brood. Dit…
siegfried
augustus 9, 2024
Gehibridiseerd Tarwe vs. Biologische Erfgoedtarwe: Begrip van de Verschillen en Gezondheidsimplicaties Meel, bloem en graan

Gehibridiseerd Tarwe vs. Biologische Erfgoedtarwe: Begrip van de Verschillen en Gezondheidsimplicaties

In de wereld van granen is tarwe een belangrijke voedingsbron voor miljoenen mensen. Maar niet alle tarwe is hetzelfde. De discussie tussen gehibridiseerde tarwe en biologische erfgoedtarwe heeft steeds meer aandacht gekregen, vooral wat betreft gezondheidsimplicaties. Het begrijpen van deze verschillen is essentieel om weloverwogen voedingskeuzes te…
siegfried
augustus 8, 2024
Lactobacillus reuteri: Een Probiotische Brug Tussen Zuurdesem en Menselijke Gezondheid Zuurdesem GezondheidAlles over de starter

Lactobacillus reuteri: Een Probiotische Brug Tussen Zuurdesem en Menselijke Gezondheid

Lactobacillus reuteri is een fascinerende bacterie die zowel in ons lichaam als, soms, in ons brood voorkomt. Deze veelzijdige probiotica heeft aandacht getrokken vanwege zijn potentiële gezondheidsvoordelen en rol in fermentatieprocessen. In het menselijk lichaam komt L. reuteri van nature voor in het darmmicrobioom. Het is een…
siegfried
augustus 6, 2024