fbpx Skip to main content

Zuurdeeg brood is een populaire en heerlijke broodsoort die wordt gemaakt met behulp van een natuurlijk gistingsproces.

Het is niet alleen geliefd om zijn pittige smaak en zachte textuur, maar het heeft ook een uniek macro nutriënten profiel dat het onderscheidt van andere broden. In dit artikel onderzoeken we het macro nutriënten profiel van zuurdesem brood en waarom het een voedzame en heerlijke optie is voor je dieet.

Koolhydraten: Zuurdesembrood wordt hoofdzakelijk gemaakt van bloem en water, wat het grootste deel van de koolhydraten uitmaakt. Het fermentatieproces dat gebruikt wordt om zuurdesembrood te maken helpt echter om een deel van de koolhydraten af te breken, waardoor ze gemakkelijker te verteren zijn en de invloed van het brood op de bloedsuikerspiegel vermindert.

Eiwitten: Zuurdesembrood bevat een matige hoeveelheid eiwitten, die essentieel zijn voor de opbouw en het herstel van weefsels in het lichaam. De hoeveelheid eiwit in zuurdesem brood zal variëren afhankelijk van het soort meel dat gebruikt wordt, waarbij volkoren meel over het algemeen meer eiwit bevat dan wit meel.

Vet: Zuurdesembrood is een vetarm voedsel, waarbij de meeste calorieën afkomstig zijn van koolhydraten. Echter, sommige zuurdesem broden kunnen toegevoegde vetten bevatten, zoals olijfolie of boter, die het totale vetgehalte kunnen verhogen.

Vezels: Zuurdesembrood is een goede bron van voedingsvezels, die belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde spijsvertering en het bevorderen van gevoelens van volheid. Het vezelgehalte van zuurdesem brood hangt af van het type meel dat gebruikt wordt, waarbij volkoren meel over het algemeen meer vezels bevat dan wit meel.

Vitaminen en mineralen: Zuurdesembrood is een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen, waaronder ijzer, zink en B-vitaminen. Het fermentatieproces dat wordt gebruikt om zuurdesembrood te maken kan de biologische beschikbaarheid van deze voedingsstoffen verhogen, waardoor ze gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen.

Zuurdesembrood is een voedzame en heerlijke optie voor wie op zoek is naar een gezonder alternatief voor traditioneel brood. Zijn unieke macro nutriënten profiel, met een gematigde hoeveelheid eiwitten, laag vetgehalte, en hoog vezelgehalte, maakt het een geweldige keuze voor het handhaven van een gezond dieet. Bovendien maken de pittige smaak en de zachte textuur het een favoriet onder broodliefhebbers. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een voedzame en bevredigende snack of maaltijd, overweeg dan om een snee zuurdesembrood te nemen.

Nieuw bij zuur brood:
extra vergine olijfolie

Duurzaam geproduceerde extra vergine olijfolie van eerste persing, rechtstreeks van kleine boerderijen in Kyparissia, Griekenland.

Ongemengd

– Zuivere extra vergine olijfolie

Ongefilterd

– Natuurlijke goedheid

Leer Meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties