Met gemak veilig shoppen
- iDeal
- Mastercard
- Maestro
- Amex
- Visa
Tijdens het zoeken op internet kwam ik zuurbrood tegen en het voelde meteen goed, omdat ik al heel lang alleen maar biologische producten wil gebruiken en eten. Dat doe ik al zo’n 45 jaar en zie de trend gelukkig steeds meer verschuiven naar duurzaam en eerlijke biologische voeding, maar we zijn er nog lang niet.
Enfin, ik ga me nu verdiepen in allerlei recepten en ben blij dat er op de website van zuurbrood al enkele staan waar je mee uit de voeten kunt. Misschien een leuk weetje dat ik een holistische levensinstelling heb en alles intuïtief voel en doe en daarmee altijd de beste dingen ontmoet die bij mij passen. Ik heb ook een holistische praktijk waarin ik veel werk met edelstenen en de Findhorn essences uit Schotland.
Precies 30 weken geleden bakte ik mijn eerste zuurdesem brood. Dit stond al lang en hoog op mijn ‘to-do-verlanglijstje’ en ik had mij er meermalen in verdiept maar het zag er altijd zo ingewikkeld uit. Totdat ik kennis maakte met de website van Zuurbrood! Helder en duidelijk uitgelegd en ook nog de mogelijkheid om een starterskit bij hen te bestellen! Het begin van iets moois, heerlijks én gezonds!
Ik bak nu elke dag vers zuurdesem brood of zuurdesem Bagels (met Za’atar). Ik heb inmiddels mijn eigen ideale mix van volkorenmeel, roggemeel en tarwebloem gevonden voor een zo voedzaam mogelijk brood.
Af en toe bak ik bananenbrood of wortelbrood, beide geïnspireerd door het recept van Zuurdesem, maar aangepast naar mijn eigen smaak én plantaardig gemaakt (want ik eet uitsluitend plantaardig voedsel). Ook crackers van overgebleven zuurdesem starter vallen goed in de smaak bij mij thuis.
Het recept voor het bananenbrood kun je vinden op mijn website en ook op Instagram post ik regelmatig mijn baksels.
Veel bakplezier!
Direct na het ontvangen van de starter lukte me het al om een mooi gerezen broodje uit mijn oven te toveren. Vanaf die dag was ik verkocht! Wat een heerlijk proces waar je heel je ziel en zaligheid in kan leggen. Een bakproces wat vooral veel gaat over gevoel, waar veel ruimte is voor improvisatie en experiment, en sowieso altijd resulteert in een gezond en uniek broodje!
Ik hou van een experiment dus heel vaak houdt ik me niet meer aan de zuurbrood recepten. Het zijn altijd variaties op (meelsoorten, hydratatie, rijstijd, etc) , en ik probeer ook heel veel andere zuurdesem recepten. Meest trots ben ik op mijn zuurdesem oliebollen! En natuurlijk de kardemom broodjes, welke ik voor zuurbrood ontwikkelde! Maar het aller leukste blijft toch om een perfect gerezen broodje uit de oven te toveren. Elke keer weer met een unieke scoring.
Tevens ontwikkel ik ook veel recepten met de zuurdesem restjes. Zo zonde om het weg te gooien! Al mijn zuurdesem experimenten houdt ik bij op een aparte pagina op mijn Instagram! Bekijk deze vooral even of bestel een kruidenkaartje en ga zelf aan de slag met de zuurdesem kardemombroodjes.