fbpx Skip to main content

The zuurbrood wall of fame

Jouw zuurdesem bak-foto, bak-tip, recept en/of verhaal ook hier gepubliceerd? Dat kan. Mail ons via bakken@localhost!

26/01/20203

Jannice

Wij zijn verslaafd! Hartelijk dank!

Wij zijn verslaafd! Hartelijk dank!
ErikEverts
09/09/2021

Erik Evers

Erik bakt zijn hele leven al, maar bakte nog nooit zuurdesem. Al 45 jaar lang gebruikt en eet hij alleen biologische producten. Hij heeft een holistische levensinstelling en praktijk. Lees hier zijn impressies van het proces van zijn 1e basis zuurdesembrood dat hij met producten en tips van zuurbrood bakte.

Ik heb best veel gebakken in mn leven maar nog nooit producten met zuurdesem. Ik kom vaak in Duitsland en Zwitserland en ben altijd verliefd op de locale broden die ze daar bakken. En het leuke is dat elke streek weer zijn eigen (geheime) zuurdesem basis heeft. In Nederland kun je dergelijke broden nergens kopen en ik dacht dat het tijd werd om ze dan maar zelf te gaan bakken.

Tijdens het zoeken op internet kwam ik zuurbrood tegen en het voelde meteen goed, omdat ik al heel lang alleen maar biologische producten wil gebruiken en eten. Dat doe ik al zo’n 45 jaar en zie de trend gelukkig steeds meer verschuiven naar duurzaam en eerlijke biologische voeding, maar we zijn er nog lang niet.

Enfin, ik ga me nu verdiepen in allerlei recepten en ben blij dat er op de website van zuurbrood al enkele staan waar je mee uit de voeten kunt. Misschien een leuk weetje dat ik een holistische levensinstelling heb en alles intuïtief voel en doe en daarmee altijd de beste dingen ontmoet die bij mij passen. Ik heb ook een holistische praktijk waarin ik veel werk met edelstenen en de Findhorn essences uit Schotland.

zuurdesembakken

Brünhilde van Everyday Plantpower

Brünhilde begon 30 weken geleden met het bakken van zuurdesem brood. Sindsdien mogen wij dagelijks meegenieten van haar prachtige brood-foto's. Ze maakt haar eigen recepten en bakt met overtuiging en plezier.

Zuurdesem brood door Brünhilde van Everyday Plantpower

Precies 30 weken geleden bakte ik mijn eerste zuurdesem brood. Dit stond al lang en hoog op mijn ‘to-do-verlanglijstje’ en ik had mij er meermalen in verdiept maar het zag er altijd zo ingewikkeld uit. Totdat ik kennis maakte met de website van Zuurbrood! Helder en duidelijk uitgelegd en ook nog de mogelijkheid om een starterskit bij hen te bestellen! Het begin van iets moois, heerlijks én gezonds!
Ik bak nu elke dag vers zuurdesem brood of zuurdesem Bagels (met Za’atar). Ik heb inmiddels mijn eigen ideale mix van volkorenmeel, roggemeel en tarwebloem gevonden voor een zo voedzaam mogelijk brood.
Af en toe bak ik bananenbrood of wortelbrood, beide geïnspireerd door het recept van Zuurdesem, maar aangepast naar mijn eigen smaak én plantaardig gemaakt (want ik eet uitsluitend plantaardig voedsel). Ook crackers van overgebleven zuurdesem starter vallen goed in de smaak bij mij thuis.

Het recept voor het bananenbrood kun je vinden op mijn website en ook op Instagram post ik regelmatig mijn baksels.

Veel bakplezier!

07/01/2023

Evert

Net gebakken. volgens mij issie prima en de smaak is top!

Net gebakken. volgens mij issie prima en de smaak is top!
vandaanfashionzuurdesem1
22/01/2021

Daan

Daan bakt sinds februari 2021. Bij aankomst van het alles in één zuurdesem pakket was ze even bang dat ze het bakken van zuurdesembrood niet onder de knie zou krijgen.. inmiddels bakt ze de mooiste broden, waar ze ook fantastische foto's van maakt. Gelukkig stuurt ze ons die geregeld toe, of mogen we mee genieten via haar Instagram.

Ik ben in februari pas begonnen met zuurdesem brood te bakken en dacht bij het binnen komen van het pakket, wow! dat ga ik nooit onder de knie krijgen, al die stapjes en tijden.
Nu wil ik niets meer anders dan mijn eigen zuurdesem brood met elke keer een andere snede want daar kan ik zo blij van worden. Het is voor mij een rem op het haastige leven en weten dat je een puur brood eet.
Zuurbrood geeft een simpele fijne uitleg en makkelijk te bestellen.
X Daan

Fabienne

Een enthousiaste foodie. Met volle overtuiging begon Fabienne vorig jaar met bakken. Bagels, broden, cakes. Zij maakte zélfs een eigen kardemom broodjes recept, die je terug vindt onder recepten.

Naast mijn baan als creatief strateeg ben ik ook fanatiek kookfan! Deze twee komen samen in mijn foodie insta account: fab.kookt. Waarin ik vooral heel veel nieuwe dingen uitprobeer. Maar tot ik zuurbrood leerde kennen was ik absoluut geen bak fan. Niet wetende dat er ook nog een hele wereld van broden bakken en zuurdesem was.

Direct na het ontvangen van de starter lukte me het al om een mooi gerezen broodje uit mijn oven te toveren. Vanaf die dag was ik verkocht! Wat een heerlijk proces waar je heel je ziel en zaligheid in kan leggen. Een bakproces wat vooral veel gaat over gevoel, waar veel ruimte is voor improvisatie en experiment, en sowieso altijd resulteert in een gezond en uniek broodje!

Ik hou van een experiment dus heel vaak houdt ik me niet meer aan de zuurbrood recepten. Het zijn altijd variaties op (meelsoorten, hydratatie, rijstijd, etc) , en ik probeer ook heel veel andere zuurdesem recepten. Meest trots ben ik op mijn zuurdesem oliebollen! En natuurlijk de kardemom broodjes, welke ik voor zuurbrood ontwikkelde! Maar het aller leukste blijft toch om een perfect gerezen broodje uit de oven te toveren. Elke keer weer met een unieke scoring.

Tevens ontwikkel ik ook veel recepten met de zuurdesem restjes. Zo zonde om het weg te gooien! Al mijn zuurdesem experimenten houdt ik bij op een aparte pagina op mijn Instagram! Bekijk deze vooral even of bestel een kruidenkaartje en ga zelf aan de slag met de zuurdesem kardemombroodjes.

10/24/2022

Bas

Ik heb nu mijn tweede zuurheid gebakken met behulp van jullie website.
Nu heb ik beide keren een prachtig brood gebakken.

Ik heb nu mijn tweede zuurheid gebakken met behulp van jullie website.
Nu heb ik beide keren een prachtig brood gebakken.
bagels
12/09/2020

Kara Lucas

Baking Tips
zuurdesembrood
21/01/2021

Jamie

Some nice zd baking tips!