Zuurdesem bananenbrood met walnoten honing en chocolade

Zuurdesem bananenbrood met walnoten en chocolade

Voor wie van bananenbrood houdt met extra bite: honing noten en chocola!

Ga naar recept Recept afdrukken Pin recept
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Zuurdesem bananenbrood met walnoten en chocolade
  • Moeilijkheidsgraad makkelijk
  • Hoeveelheid 13 tot 16 plakken cake
  • Tijd 65 minuten
Zuurdesem bananenbrood met honing, walnoten en chocolade. Voor iedereen die houdt van een extra bite in bananenbrood.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 85 gram honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 grote eieren
  • 100 gram actieve zuurdesem starter
  • 250 gram tarwebloem T65
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 125 ml biologisch kokosolie
  • 60 ml melk
  • een beetje (gezouten)boter om je cake blik mee in te smeren
  • twee ruime handen walnoten
  • grove stukken chocolade – ik gebruik Lindt 80% cacao
  • 1 banaan voor op de cake

Tools

  • een cakeblik – 13 cm by 22 cm
  • een handmixer of garde
  • 1 grote kom
  • 1 theelepel
  • 1 eetlepel
  • 1 vork om de bananen te prakken

Bereiden

Voorbereidingen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Weeg alle ingrediënten.

Smeer het cakeblik in met boter. Ik houd er van dat te doen met gezouten roomboter, dat paart goed met het zoet van de honing. Normale roomboter of kokosolie volstaat ook.

Mixen

Neem de bananen uit hun schil en breek de ze af met de hand. Alle stukken banaan mogen samen in een kom. Voeg daaraan de honing to en de vanille suiker. 

Prak de bananen met een vork en meng al durend het prakken de honing en vanille suiker door het beslag heen.

Voeg vervolgens de 2 eieren en 100 gram zuurdesem starter toe.

Voeg nu 250 gram tarwebloem T65 bij het mengsel. Voeg de baksoda en het zout toe.

Nu schenk je de melk bij de ingrediënten en voeg je de biologische kokosolie toe.

Mix alle ingrediënten. Ik gebruik de garde, maar je kunt uiteraard ook een handmixer gebruiken.

Voeg na het mixen de walnoten en de chocolade toe aan het mengsel. Roer dit door het beslag zodat de noten en het chocola eerlijk door het deeg worden verspreid.

Bakken

Giet het karamel kleurige beslag geleidelijk in de cakevorm. Snijd de vierde banaan horizontaal door midden, zodat je twee langwerpige stukken krijgt. Leg ze vervolgens horizontaal in het beslag.

Plaats de cakevorm op een bakplaat en zet in de oven.

Bak het brood voor 65 minuten op 185 graden Celsius.

Houd in de gaten hoe snel de cake rijst en verkleurt. Verkleurt de bovenkant wat snel, zet de bakplaat dan een trede lager.

Na 65 minuten haal je het heerlijke bananenbrood weer uit de oven.

Kantel het bananenbrood voorzichtig uit het blik en laat het afkoelen voor minimaal 30 minuten.

En dan is het tijd om te genieten van je thuis gebakken zuurdesem bananenbrood!

Lees meer over Zuurdesem Recepten