Honest Toil Extra Vergine Olijfolie | zuurbrood Skip to main content

Honest Toil
ongefilterde én ongeraffineerde
extra vergine olijfolie.

Duurzaam geproduceerde extra vergine olijfolie van eerste persing, rechtstreeks van kleine boerderijen in Kyparissia, Griekenland.

Ongemengd

– Zuivere extra vergine olijfolie

Ongefilterd

– Natuurlijke goedheid

Over Honest Toil extra vergine olijfolie

Honest Toil is een ongefilterde, koudgeperste extra vergine olijfolie van eerste persing. Dit betekent dat de olijfolie wordt gemaakt van de eerste maling van de olijven, dat tijdens het malen de olijven en de olie niet overmatig worden verhit, en op geen moment wordt gefilterd om onzuiverheden uit het product te verwijderen.
Honest Toil extra vergine olijfolie heft een zuurgraad van ongeveer 0,2-0,3% (afhankelijk van de specifieke oogst). Dat is een hele lage zuurgraad voor extra vergine olijfolie, en dat maakt dit product (in vergelijking met olijfolies met een hogere graad) erg gezond (en dat ons extra enthousiast maakt) om dit mooie product te kunnen aanbieden.
De olijfolie wordt uitsluitend gemaakt van Koroneiki olijven. De Koroneiki is een olijfcultivar uit Griekenland met een hoog gehalte aan polyfenolen. De olijven worden koud geperst op een temperatuur van nooit meer dan 27°C. Hierdoor blijven de schitterende voedingsstoffen uit de olijven bewaard.
De olijfolie is ongefilterd. Dit betekent dat het sediment van de schillen en pitten van de olijven behouden blijft. en dat zie je. De olijfolie is troebel en heeft een dikke textuur.
De olijfolie is ook volledig ongemengd. Een 100% puur product dus. Dit betekent dat – anders dan bij veel andere olies – Honest Toil niet wordt gemengd met andere oliën (van mindere kwaliteit).
Honest Toil is een levende substantie die na verloop van tijd verandert. De olijfolie heeft een houdbaarheid van minimaal 1,5 jaar vanaf de oogstdatum.

Een puur product van olijven die kort geleden nog aan de bomen groeiden. Vers, eerlijk en gezond.

Honest Toil extra vergine olijfolie (500 ml)

Bestel Nu

Wat de klanten zeggen

“Het is absoluut heerlijk, smaakt net als de olie die ik gewend ben op vakantie in Griekenland; iets wat ik in het Verenigd Koninkrijk niet heb kunnen vinden...”

Honest Toil (www.piccantino.com)Echt blij dat ik deze heb gevonden.

“Je kunt de kwaliteit zien in de kleur- de smaak is rijk met peperige noten maar toch licht, en het smelt gewoon in je mond! absoluut heerlijk”

Honest Toil (www.piccantino.com)Fantastische smaak

“Heb de Mani regio 38 keer bezocht deze Honest Toil olie is de top voor de smaak net opgestuurd voor nog eens drie flessen!”

Honest Toil (www.amazon.com)Groene biologische smakelijke Yamas!

zuurbrood x Honest Toil

Honest Toil en Zuurbrood. Twee bedrijven metverschillende missies maar een zelfde visie en gelijke waarden.

Een van de kernwaarden wij met Honest Toil delen is duurzaamheid en het uitdragen daarvan. Als klein bedrijf is dit niet altijd gemakkelijk, maar door dit vanaf het begin tot een duidelijke standaard te maken, is dat doel altijd richtinggevend bij het nemen van besluiten.

Een andere kernwaarde die zuurbrood en Honest Toil delen is het streven naar uitstekende producten van de hoogste kwaliteit. Zuivere producten van top kwaliteit, geen shortcuts. Want dat resulteert wat ons betreft in de beste ervaring en het hoogste geluk.

Het is daarom dat wij als zuurbrood de samenwerking met Honest Toil onmiddellijk hebben omarmd en enorm blij zijn dat we dit mooie product aan (als enige) in Nederland kunnen aanbieden.