Waarom je zuurdesem starter in glas beter is dan in plastic? | Zuurdesem basics | zuurbrood Skip to main content

Het bewaren van je zuurdesem starter in glas wordt algemeen beschouwd als beter dan in plastic om een aantal redenen.

Hier zijn een paar van de belangrijkste voordelen van het gebruik van glas om je zuurdesem starter te bewaren:

Ten eerste is glas een meer inert materiaal dan plastic. Dit betekent dat er minder interactie is met het zure milieu van de zuurdesem starter, wat de smaak en textuur van de starter na verloop van tijd kan beïnvloeden. Glazen bakjes logen ook geen chemicaliën in de starter, wat wel kan gebeuren met sommige soorten plastic bakjes.

Ten tweede is glas een duurzamer materiaal dan plastic. Dit betekent dat het minder snel zal breken of barsten, wat een probleem kan zijn met plastic bakjes, vooral als u uw starter in de koelkast bewaart. Glazen potten zijn ook gemakkelijker schoon te maken en beter bestand tegen vlekken.

Zuurdesem Starters

Ten derde is glas een transparanter materiaal dan plastic. Dit betekent dat u de conditie van uw starter gemakkelijker kunt zien, wat handig kan zijn bij het controleren van de gezondheid en groei van uw starter. Met een plastic bak kan het moeilijker zijn om de belletjes en andere veranderingen te zien die aangeven dat je starter actief en gezond is.

Ten slotte is glas gemakkelijk schoon te maken: Glas is niet poreus, wat betekent dat het gemakkelijk schoon te maken is en geen geuren of smaken vasthoudt. Dit is belangrijk bij het bewaren van zuurdesem starter, omdat het een sterke zure geur kan hebben. Glazen containers zijn gemakkelijk te wassen en houden geen geuren vast, dus je zuurdesem starter zal altijd vers en klaar voor gebruik zijn.

In het algemeen is het bewaren van je zuurdesem starter in glas een betere keuze dan plastic, omdat het een meer inert, duurzaam en transparant materiaal is. Dit kan helpen om de gezondheid en de smaak van je starter te behouden na verloop van tijd, en ervoor zorgen dat je de best mogelijke resultaten krijgt van je zuurdesem bakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees meer over Zuurdesem basics