fbpx Skip to main content

Biologisch gemalen meel is een meelsoort die wordt gemaakt door hele granen te malen met behulp van een traditionele stenen molen.

Deze methode van meelproductie wint langzaam aan populariteit vanwege de vele voordelen voor de gezondheid en het milieu.

Een van de grootste voordelen van biologisch gemalen meel is dat het alle voedingsstoffen en vezels behoudt die in de hele korrel aanwezig zijn. In tegenstelling tot het meeste commercieel geproduceerde meel, dat gemaakt wordt van granen die ontdaan zijn van hun zemelen en kiem, bevat biologisch gemalen meel alle gezonde bestanddelen van het graan.

Dit betekent dat biologisch gemalen meel een veel gezondere optie is dan veel andere soorten meel. Het is een goede bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Het is ook rijk aan vezels, die een gezonde spijsvertering bevorderen en chronische ziekten zoals hartziekten en diabetes helpen voorkomen.

Naast de gezondheidsvoordelen is biologisch gemalen meel ook beter voor het milieu. Omdat het is gemaakt van hele granen, vereist het minder verwerking en minder middelen om te produceren. Dit betekent dat het een kleinere ecologische voetafdruk heeft dan andere meelsoorten.

Bovendien wordt biologisch gemalen meel meestal geproduceerd door kleine, lokale molens die duurzame landbouwpraktijken toepassen. Dit ondersteunt de lokale economie en helpt bij het behoud van traditionele landbouwmethoden.

Al met al is biologisch gemalen meel een heerlijk en gezond alternatief voor commercieel geproduceerd meel. De vele voordelen voor de gezondheid en het milieu maken het een waardevolle keuze voor iedereen die zijn voeding wil verbeteren en zijn impact op de planeet wil verminderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Agnes
Agnes
7 maanden geleden

Mooie uitleg ! Dankjewel