fbpx Skip to main content

Frankrijk heeft een lange traditie in het produceren van gemalen meel van hoge kwaliteit, en het productieproces van dit unieke en smaakvolle product is al eeuwenlang grotendeels onveranderd gebleven.

Het proces begint met de zorgvuldige oogst van het graan, die meestal met de hand wordt gedaan om ervoor te zorgen dat alleen de rijpste en kwalitatief beste korrels worden geselecteerd.

Zodra het graan is geoogst, wordt het naar de molen vervoerd voor verwerking. Hier wordt het gereinigd en geconditioneerd om vuil, puin en vreemde stoffen te verwijderen. Dit gebeurt meestal met behulp van een reeks zeven en luchtstromen, die helpen het graan te scheiden van ongewenst materiaal.

Nadat het graan gereinigd en geconditioneerd is, is het klaar om gemalen te worden. Dit gebeurt meestal met een paar granieten of kwartsstenen die op een as zijn gemonteerd en met hoge snelheid worden rondgedraaid. Terwijl het graan tussen de stenen doorgaat, wordt het tot meel gemalen. Het resulterende meel heeft een grovere textuur en een nootachtigere smaak dan conventioneel gemalen meel.

Als het graan eenmaal gemalen is, wordt het gezeefd om resterende zemelen of andere grote deeltjes te verwijderen. Hierdoor krijgt het meel een fijnere, meer uniforme textuur. Ten slotte wordt het meel verpakt en opgeslagen tot het klaar is voor gebruik. Frans gemalen meel is minder lang houdbaar dan conventioneel gemalen meel, zodat het meestal in kleinere hoeveelheden wordt verkocht en sneller wordt gebruikt.

Het maken van Frans gemalen meel is een eeuwenoude traditie die al generaties lang wordt doorgegeven. Het is een proces dat vaardigheid en aandacht voor detail vereist, maar het eindresultaat is een echt uniek en smaakvol meel dat perfect is voor een breed scala aan baktoepassingen. Of u nu een professionele bakker bent of een thuiskok, Frans gemalen meel is een ingrediënt dat uw recepten naar een hoger niveau tilt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties