fbpx Skip to main content

Zuurdesem starter is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in een verscheidenheid van manieren buiten het traditionele brood bakken.

Hier zijn een paar creatieve ideeën om extra zuurdesem starter te gebruiken:

1. Pannenkoeken: Meng je zuurdesem starter met wat bloem, eieren en melk om een beslag te maken voor heerlijke zuurdesem pannenkoeken. Top ze met vers fruit, siroop, of je favoriete toppings voor een smakelijk ontbijt of brunch.

2. Crackers: Verspreid je zuurdesem starter dun op een bakplaat en bak tot ze knapperig zijn om lekkere, zelfgemaakte zuurdesem crackers te maken. Deze zijn geweldig om te snacken of om te serveren met dips en spreads.

3. Gezichtsmasker: Hoe gek het ook klinkt, er zijn veel berichten online van bakkers die hun zuurdesem starters gebruiken als natuurlijke en biologische gezichtsmaskers, dit is wat een gebruiker meldde: “Na het afnemen van het gezichtsmasker voelde mijn huid super fris aan en ik denk zelfs dat het er ook helderder uitzag.”

4. Pizza korst: Gebruik je zuurdesem starter om een smakelijke en unieke pizzakorst te maken. Meng gewoon de starter met bloem, gist en andere ingrediënten, en rol het vervolgens uit en bak het tot het knapperig is. Top met je favoriete pizza toppings voor een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

5. Broodkruimels: Als je veel extra zuurdesem starter hebt, kun je het gebruiken om broodkruimels te maken. Verspreid de starter gewoon dun op een bakplaat en bak tot het droog en knapperig is. Zodra het is afgekoeld, pulseer het in een keukenmachine tot het grove kruimels vormt, en gebruik het dan om kip of vis te coaten, of om crunch toe te voegen aan je favoriete ovenschotel of salade.

6. Verdikkingsmiddel: Gebruik je overgebleven zuurdesem starter als een alternatief voor bloem of bewerkte verdikkingsmiddelen om elke saus of soep in te dikken, het zal niet alleen de vloeistof verdikken, maar ook een diepe en rijke smaak toevoegen aan wat het ook wordt toegevoegd.

7. Engelse muffins: Meng je zuurdesem starter met bloem, gist en andere ingrediënten om een deeg te maken voor zelfgemaakte Engelse muffins. Deze zijn een smakelijk alternatief voor in de winkel gekochte muffins, en ze zijn perfect voor ontbijtbroodjes of als basis voor avocadotoast.

In het algemeen zijn er veel creatieve toepassingen voor extra zuurdesem starter buiten het traditionele brood bakken. Of je het nu gebruikt om pannenkoeken, crackers, Engelse muffins, verdikkingsmiddel, pizza korst, broodkruimels, of zelfs een gezichtsmasker te maken, je zuurdesem starter kan een heerlijke, pittige smaak toevoegen aan een verscheidenheid van gerechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties