Dit recept noemen we het ‘basis zuurdesembrood’. Wij geloven dat dit recept de juiste basis geeft voor beginnende thuis bakkers. Bak je dit recept een aantal keer? Dan zul je het baken alle stapjes die bij het bakken van zuurdesembrood komen kijken, en de belangrijke elementen zoals temperatuur en kneden in de smiezen krijgen. Vandaar dat wij dit dus het ‘basis’ recept noemen. Een basis begin, waarna de wereld van zuurdesembrood aan je voeten ligt en je eindeloos veel andere zuurdesem recepten kan uitproberen. Bijvoorbeeld, met een hogere hydratatie (meer water in het deeg in verhouding tot het meel) of met andere soorten granen.
Heel veel bak plezier!
LAAT EEN REACTIE ACHTER
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Mooi recept! Erg duidelijk. Dank!
Eet smakelijk 🙂
Vraagje: moet het deeg met meel of met bloem?
Bij handeling 1 staat er: Meng al het meel en water en laat rusten
Maar bij de ingrediënten staat er 350gr bloem T80 of T65, dit is beide bloem en niet meel. Hieronder staat wel tarwebloem of tarwemeel maar dit is maar 150gr.
Hoe zit dit? Wanneer gebruikt je wat? Volgens jullie recept gebruik je meel (staat onder het kopje 150gr) wanneer gebruik je dan de 350 gr bloem?
Hi Luka, met meel wordt bedoeld: het meel en/of bloem waarmee je het brood bakt (als verzamelnaam wordt vaak gerefereerd naar ‘meel’).:) We hebben ook een blogje geschreven over meel en bloem. Die lees je hier: https://zuurbrood.nl/meel-bloem-en-graan/meel-en-bloem-wat-is-het-verschil/ Je kunt het recept ook maken met 500gr meel naar keuze: alleen 500 gr T150, alleen 500gr T110, alleen T500gr T180 enzovoort. Maar wij vinden het combineren van verschillende meelsoorten het beste resultaat geven. Veel bakplezier.
Mijn volgende poging was gelukt! Bedankt!
Dit is een heel goed recept voor de beginnende zuurdesembakker. Ik heb dit recept ondertussen al 3 keer gebruikt en het is echt een goed beginpunt. Ook heel handig dat er een bakschema is om te volgen!!
Goed om te horen Laurens! Zo is het recept ook bedoeld.