Zuurdesembrood basics | Alles over zuurdesem en zuurdesembrood Skip to main content

Wat is zuurdesem?

Om brooddeeg te laten rijzen is gist nodig. Anders dan bij normaal brood, wordt voor zuurdesembrood geen commercieel gist gebruikt. Hoe komen deze broden alsnog zo mooi rond en hoog? In plaats van commercieel poeder gist wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke variant voor het rijzen van het brood: de starter. De starter is wat een zuurdesem tot zuurdesem maakt. Lees hier meer over de een starter.


Wat zijn de basis ingrediënten voor zuurdesem?

Voor het bakken van zuurdesembrood heb je water, meel, een snufje zout en een stuk starter (gist) nodig. We raden aan te bakken met biologisch meel,  dat niet gebleekt is. Lees hier meer over de basis ingrediënten voor het bakken van zuurdesembrood.


Heb ik keukengereedschap nodig voor het bakken van zuurdesembrood?

We raden je aan op zijn minst in het bezit te zijn van een keuken weegschaal.  Want voor het bakken van zuurdesembrood is het gebruik van juiste en exacte hoeveelheden van cruciaal belang. Verder heb je een oven, een grote schaal, een scherp, dun mes en een theedoek nodig. Lees hier meer over het juiste gereedschap.